berusad på en öl?

Godkväll och God eftermiddag, idag är det fredag kväll och den spenderar jag ute på Canberras mest eftertraktade nattclub under armarna på Mel Gibson och Nicole Kidman. Jag ska hälsa från Gibsan (vi är så bra vänner att vi kallar varandra vid smeknamn) till alla hans fans där hemma. Nästa vecka ska jag och Nicci på Opera. Första gången i mitt liv.. Det ser jag fram emot :) I am so glad we met Nicci, what would i do without u? <3

Ja.. som ni ser så har jag så mycket tid över för mig själv här på helgkvällarna att jag till och med drömmer mig bort på bloggen. För att vara helt ärlig så tycker jag lite synd om mig själv. Fånigt.. Men ni som känner mig vet mycket väl att sitta hemma en fredag kväll inte är något som jag är van vid, rättare sagt jag kan faktist inte minnas senast jag var hemma och inte gjorde någonting en fredag kväll. Och det tar död på mig. För att då komma till rubriken för det här inlägget. Det är inte så illa som det låter, men det är illa nog ändå. Jag känner mig som en sån där hemmafru som dricker ett glas vin en gång i halvåret på get-together träffar med sina närmaste vänner (vilka också är hemmafruar) och blir så gott som fulla på det glaset. En timme senare har alla samlats i soffan, gäspandes och försöker otåligt hålla ögonen öppna.
Jenny frågar mig om jag vill ha en öl till maten, jag tackar ja. Efter maten och efter att jag druckit upp min öl, känner jag hur gäspandet har hunnit ifatt mig och jag kämpar för att inte falla ner med huvudet i tallriken. Det här är fruktansvärt.. Någonting måste hända mig och det är NU. Jag klarar inte av att sitta inne en kväll till utan att komma ut och träffa lite folk. Annars kommer ni snart att se mig med förkläde och hårband knutet med en rosett framtill.
Jag behöver utelivet!!
Nu låter det som att jag är alkoholist och saknar alkohol. Det är inte alls det detta handlar om. Jag saknar vänner! MINA vänner. Jag hoppas att ni vet hur värdefulla ni är. JONNA JAG LÄNGTAR SÅ TILLS DU KOMMER HIT!!!!!

Men annars mår jag super och jag trivs fortfarande lika bra.

Jag och Joyce har lekt en massa med kameran ikväll och jag måste säga att hon är mer kameradesperat än vad jag är. Efter varje kort så skrek hon "more more more".  Och hon lyckades bli bra på alla bilder.


Isn't she adorable?

xx
Elli♥

roliga miner..

Först måste jag bara säga till dig syster Sara, att vad mycket du har lärt mig genom livet som jag kommer kunna ha nytta av i framtiden. Även den här gången har du lyckats. Jag må vara en svensklärare, men inte en svensk lärare.. fråga google fight. Trots allt, de är ju alltid google som har rätt eller vad var det du sa? ;) I love u 2 <3

Och pappa, du behöver inte vara ledsen. Vi blir alla äldre och äldre för var dag som går. Men akta dig för gammal blir man aldrig.. fråga farmor! ;)

Idag har jag som vanligt spenderat mestadels av tiden med Joyce och Alistair. Medans Joyce sov middag hade jag och Alistair lite tid för oss själva. För att utnyttja tiden så gott som möjligt testade vi på något nytt. Alistair har nämligen märkt att han kan göra massa roliga miner med sin mun och sina ögon. Så vi satt i soffan och gjorde roliga miner mot varandra. Jag kan inte påstå att han inte var söt vilken ful min han än gjorde, tyvärr så kan jag inte säga detsamma om mina. Det var nog därför vi var tvugna och sluta för att Alistair skrek i högan sky (och jag gissar att det var efter att jag gjort någon grimasch). Men men, man är väl vacker för världen ändå, eller hur mamma? hihi






Visst är han underbart söt!?

Imorgon ska vi åka in till den Svenska ambassaden(-s?) och läsa igenom svenska tidningar och kolla om vi hittar någon vän till mig, wehoo. Jenny tycker att jag ska sätta upp lappar om att jag söker en vän i min egen ålder. Men riktigt så desperat är jag inte än, förhoppningsvis, men jag är rädd för att det är nära att jag blir det.

Nu är det middagsdags. Vi hörs snart igen!

xx
Elli♥

twilight frossa..

God kväll, eller god eftermiddag som det heter hemma i sverige. Idag har jag börjat känna av min jetlag. Är så otroligt trött så det gåt inte att beskriva. Idag har jag även haft svenska skolan med mina små busungar som testar min energi till tusen, vilket även det kan vara en anledning till min oändliga trötthet. Men jag gnäller inte, jag njuter av mitt liv precis som det är i detta skede.. Jag kan ju faktiskt officiellt kalla mig själv för svensk!! lärare :D! Kan man vara något annat än glad då!? (!! så många gånger som jag har kallat min svensklärare för svenskAlärare.. Nu är det min tur ätt sätta mening på ordet och rätta till felet. Birgitta, jag ska inte göra dig besviken).

En sak som jag har märkt här i Canberra, eller kanske i hela Australien, är hur mycket folk älskar Twilight trilogin. Det är sjukt. Åsa, du skulle älska det här. Jag tycker att jag ser saker från och om twilight överallt. Kalendrar, böcker, nyckelringar, tröjor, jackor (till och med kepsar) och mycket mer. Det kanske är tanken på vampyrer som från aussies att tråna efter mer ;).

Svar på mina kommentarer:

Pappa, vart har du varit de senaste åren? Pigg 45 åring? Du fyller 48 om ett halvår! Ledsen att behöva göra dig besviken, sanningen är hård ibland med den måste fram. Jag älskar dig mer och mer för varje grått hår som växer ut på dig ändå :D <3

Anonym, jag förstod inte riktigt vad du menade med "den lyckligt lottade"? Du får gärna förklara närmare på den punkten, tack :).

Gonatt!
I miss u guys!

xx
Elli

Tisdag kväll..

Nu är det tisdag kväll och det är dags att sova :) Just nu håller vi på att lägga barnen (jag är inte så delaktig). Idag har det varit otroligt fint väder ute. Det har bara varit några grader varmt, typ 15-16 men solen har skint hela dagen och det har varit underbart. Jag och lillen var på promenad bort till Manukka och handlade choklad till Jenny. Det var hon värd för hon hafe haft en dålig dag på "jobbet", hihi. Sen satte jag mig ute i solen och läste min bok "När ingen annan ser". Den är sjukt hemsk. Det är en självbiograf där en man berättar hur han under sin barndom blev sexuellt utnyttjad och våldtagen av sin pappa under 10 års tid. Den är jätte obehaglig att läsa men man vet att han tar sig ur så småningom så jag fortsätter att läsa för att se hur det gick för honom :)

Nu ikväll har jag varit barnvakt åt joyce och alistair, mycket mysigt. De andra var på konstutsnällning på Sam´s skola. Vi fick även idag reda på att svininfluensan har nått Sam´s skola. Så nu är det bara att passa sig och vara extra uppmärksam, (mamma sluta vara orolig).

Nej som sagt, nu är det dags för sängen. Innan jag somnar ska jag först och främst lägga ihop lite arbeten som jag ska ha med mig imorgon till Svenska skolan, (iloveit) och sen ska jag sätta på en film och sova, jaaajaa!

Pappa, den här bilden som jag lägger upp nu är särsklit till dig! Kopiera den och öppna, sen zoomar du in.. (hon var runt 60-65 ;) )...


Brant uppförsbacke i ca 2 km.. ;)

xx
Elli♥


Första veckan i Australien!

Just nu sitter jag på mitt lilla rum här i Canberra i Australien och tänkte komma igång med mitt bloggande. Jag har ju faktiskt lovat er där hemma att jag skulle skriva om min tid här i Australien så jag får väl ta och göra det.

Jag tänkte inte säga så mycket om själva resan utan mest visa bilder. Jag mellanlandade i Khuala Lumpur som ligger i Malaysia, jag var klädd i mjukisbyxor och det var 39 grader varmt.. I och med att jag skulle vara där och vänta på flyget i 10 timmar fick jag ett gratis hotellrum att vistas i under tiden som jag väntade.


Flygplatsen i Kulan, det var så stort att man var tvungen att åka runt i ett inomhuståg för att ta sig dit man skulle.









Hihi, jag gillade hans frisyr!


Mitt "lyxhotell" i Kulan.



I Khuala Lumpus fanns det inget speciellt roligt att titta på. Marken var alldeles torr, vädret var varmt men mulet och det fanns inga snyggingar någonstans. Jo, EN (men jag mistänker att han inte var därifrån!).
Efter att jag hade varit på hotellrummet ett tag, duschat och tittat på Titanic så tog jag bussen tillbaka till flygplatsen där jag åt och sen åkte vidare mot Sydney, Australien.

När jag kom fram hämtade Anthony mig på fllygplatsen (pappan i familjen, där jag bor). Vi bilade sen 3 timmar för att komma till Canberra där jag nu bor! (Hela resan tog 52 timmar från dörr till dörr.)
Jag bor i ett jättesött hus i stadsdelen Red Hill i Canberra. Jag har ett eget rum, egen toalett och badrum (här i Australien är inte själva toalettstolen i samma rum som dusch och handfat, en väldigt konstig idé..), en balkong och vääärldens största garderob. Jag stormtrivs!!
Så jag tänkte visa lite bilder och berätta lite om vad jag har gjort min första vecka här i Australien.

Måndag:
Idag var jag runt i Red Hill och lärde mig att hitta runt. Jag skulle egentligen åka in till stan, men jag kollade fel på bussen och var där en timma för tidigt (typiskt). Så istället gick jag upp på ett stort berg för att kolla på utsikten över Canberra.





                                                         Det är svårt att se men det var väldigt vackert!

                                                                 



















Arthur hade även han börjat känna sig som hemma.

(Tim, jag får gömma honom för deras 2åring, annars blir han snart uppäten).


Tisdag, Onsdag & Torsdag:
Dessa två dagar gjorde jag inte så mycket. Jag tog hand om barnen på dagarna och på kvällarna upptäckte jag nya saker i området, (vilket inte är ett så speciellt händelserikt område). Jag, Jenny, Joyce och Alistair var inne i Civic (centrum) och kollade runt lite i affärer. Jag köpte en spegel till mitt rum som gick sönder när vi kom hem..
På Onsdagen hade jag min första lektionstimme på Svenskaskolan här i Canberra. Jag undervisar i en klass med 5 mycket glada och spralliga 5-6 åringar som alla har en svensk bakgrund. Det var superkul och jag ser fram emot att undervisa dem det närmaste halvåret/året.
På torsdagen var jag som vanligt med barnen på dagen och senare på eftermiddagen så bakade vi hallongrottor (med blåbär istället för hallon). I reseptet använde dem dl mått, vi hade bara ½ cup. Jag glömde helt bort det och räknade ½ cup som ½ dl. Ni kan ju räkna ut resultatet själva...
Men barnen gillade kakorna och det var väl det som var huvudsaken.







Fredag, Lördag & Söndag:
På fredagen var jag på stan hela dagen, efter att jag passat barnen. På kvällen kollade vi på "bid daddy" och "man on fire".. Den sistnämnde är riktig bra!!!
På lördagen var jag ledig, då var jag inne i manukka (mindre shoppingområde med mer bokhandlar och sådant) med Jenny, Sam och Alistair. Det var inte så märkvärdigt men det var trevligt att titta runt hur det ser ut runt om i Canberra. På kvällen skaffade jag mig en vän, hans namn är Rufus. Han och hans familj tycker om äpplen så vi gick ut med äppelbitar till dom! (han är förresten en pungråtta).




På söndagen var jag också ledig och gjorde ingenting. Jag åt lamm för första gången i mitt liv. Det smakade läskigt och såg läskigt ut. Sen klarade jag inte mer när Thony berättade att det var en nacke...

Det var lite kort om hur min första vecka i Australien har varit och den har varit TOPPEN :D
Nu ska jag och Arthur sova. Vi hörs snart igen.

xx
Elli ♥

RSS 2.0